Alianța Dreapta Unită a depus listele pentru europarlamentare și critică puterea actuală

08 apr. 2024, 14:09
Foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
Alianța Dreapta Unită, cu USR, PMP și Forța Dreptei, a depus liste pentru europarlamentare și critică guvernarea PSD-PNL.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, a depus la Biroul Electoral Central (BEC) listele de candidați pentru alegerile europarlamentare, însoțite de peste 530.000 de semnături de susținere. Liderii alianței au lansat acuzații la adresa coaliției PSD-PNL, afirmând că aceasta ar avea planuri de a rămâne la putere pentru perioade îndelungate, comparând situația cu cea din Rusia lui Putin.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a criticat actuala guvernare pentru atitudinea sa față de alegerile democratice, pe care le-ar considera un deranj. De asemenea, Eugen Tomac, liderul PMP, a acuzat puterea de încercări de a bloca formarea alianței și de a schimba regulile în timpul jocului, menționând că votul pentru Alianța Dreapta Unită reprezintă un vot împotriva influenței Kremlinului.

Lista candidaților Alianței Dreapta Unită este deschisă de Ilie Dan Barna (USR), urmat de Vlad Vasile Voiculescu (USR) și Eugen Tomac (PMP), printre alții. Alianța a anunțat că va continua să strângă semnături și pentru candidaturile la alegerile locale, cu termenul limită de depunere stabilit pentru 30 aprilie 2024.



Citeste si