Alertă în Egipt! O rachetă a lovit un spital aflat la 200 de kilometri de Gaza

27 oct. 2023, 07:38
Anas-Mohammed / Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

În Egipt este alertă, după ce o rachetă a lovit un spital din orașul Taba. Acesta se află la o distanță de aproximativ 200 de km de Fâșia Gaza.

O rachetă a căzut peste un spital din Egipt

Sunt aproape trei săptămâni din momentul în care gruparea teroristă Hamas a atacat Israelul. Cu fiecare zi, situația din Orientul Mijlociu se înrăutățește. Noaptea trecută, în Egipt a fost declanșată alerta.

O rachetă a lovit un spital din orașul egiptean, Taba, care se află la o distanță de aproximativ 200 de kilometri de Fâșia Gaza. Căderea rachetei a produs o explozie care a dus și la avarierea unui autoturism din apropiere, dar și la rănirea a șase persoane.

Mai mulți locuitori ai orașului au povestit cum au auzit o explozie puternică, după care au văzut o coloană de fum care se înalță spre cer. 

La momentul actual nu se știe cine a lansat racheta sau dacă ținta nu era de fapt Egiptul. Din cauza distanței destul de mare de zona operațiunilor militare desfășurate de militanții Hamas și de armata Israelului este mai greu să se stabilească originea rachetei.

Chiar și așa, autoritățile din Egipt au pornit o anchetă pentru a elucida misterul. 



Citeste si