Meteo

Prognoza meteo ANM: se răcește în mai multe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

schedule 30 oct. 2023, 14:10

Prognoza meteo ANM: se răcește în mai multe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Foto: Vlad Ispas/Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 30 octombrie - 12 noiembrie 2023. Vremea se va menține caldă până miercuri, cu temperaturi maxime de 26...28 de grade Celsius în sudul și sud-estul țării. Marți vor fi averse în vest, centru, nord și la munte, iar de joi revenim la valori normale pentru data din calendar. 

Prognoza meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Vremea se răcește în mai multe regiuni

ANM a emis luni, 30 octombrie 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Conform specialiștilor, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, până la finalul primei săptămâni, apoi temperaturile vor începe să scadă până la medii de 12-13 grade Celsius. 

Vremea în Banat

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 24 de grade și a minimelor în jurul a 12 grade. Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila în jurul a 19 grade, iar ale celor nocturne între 6 și 10 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 12...13 grade și ale minimelor de 4...5 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Vremea în Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice vor avea oscilații de la o zi la alta, dar vremea se va menține în general mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Mediile valorilor diurne vor varia între 16 și 24 de grade, iar ale celor nocturne între 5 și 11 grade. În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă până la medii ale maximelor de 12...13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Vremea în Transilvania

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a valorilor maxime de 22 de grade și a minimelor de 4...9 grade. Ulterior, deși valorile termice vor fi în general în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor oscila între 16 și 19 grade, iar ale celor nocturne între 3 și 9 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10...11 grade și ale minimelor de 2...3 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și în intervalul 4-12 noiembrie.

Vremea în Maramureș

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă, cu medii ale maximelor în jurul a 22 de grade și ale minimelor de 8...11 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, vor fi variații termice, dar vremea va rămâne în general mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Media regională a maximelor va fi de 15...19 grade, iar a minimelor de 5...10 grade. În a doua jumătate a intervalului de referință, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 10...11 grade și ale minimelor în jurul a 3 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Vremea în Moldova

În ultimele zile din luna octombrie, valorile termice se vor situa peste mediile specifice perioadei, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 22 și 24 de grade și minime, în medie, între 7 și 10 grade. La începutul lunii noiembrie temperaturile vor mai scădea și vor fi maxime în general de 16...18 grade și minime de 6...10 grade, urmând ca până la sfârșitul primei săptămâni din interval să se încălzească treptat și să se înregistreze maxime între 16 și 21 de grade și minime, în medie, între 6 și 11 grade. În ultima săptămână din interval tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel încât maximele estimate vor scădea de la 20 de grade până la 12 grade și minimele de la 11 grade până la 4 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Vremea în Dobrogea

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 23 de grade și a minimelor în jurul a 14 grade. Ulterior, deși valorile termice vor fi în scădere, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii noiembrie, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne se vor situa, în medie, între 18 și 24 de grade, iar ale celor nocturne între 10 și 15 grade. În a doua săptămână din interval, temperatura aerului va avea tendința să scadă treptat și, până spre sfârșitul acesteia, nu vor mai fi maxime care să depășească 15...16 grade, iar minimele vor fi în medie de 8...10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Vremea în Muntenia

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă și se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 23...25 de grade și minime de 9...11 grade. Ulterior, în prima săptămână din luna noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, însă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, între 18 și 23 de grade și minime între 7 și 11 grade. În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va avea tendința să scadă treptat și vor fi la nivelul întregii regiuni maxime cuprinse între 14 și 20 de grade și minime între 4 și 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu data de 3 noiembrie.

Vremea în Oltenia

În primele trei zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 21...23 de grade și a minimelor între 9 și 11 grade. Ulterior, în 2 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere (maxime în jurul a 17 grade și minime de 6...7 grade), dar vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar până la finalul primei săptămâni mediile valorilor diurne vor fi, în medie, de 19...20 de grade, iar ale celor nocturne între 7 și 11 grade. În a doua săptămână din noiembrie, temperatura aerului va scădea treptat și vor fi maxime, în medie, între 14 și 19 grade și minime între 4 și 10 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

Vremea la munte

În primele două zile din interval, vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie și se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 15...16 grade și minime de 5...7 grade. Ulterior, în prima zi din noimebrie, se va resimți o scădere a temperaturilor și vor fi maxime, în medie, în jurul a 8 grade și minime în jurul a 1 grad, urmând ca până la finalul primei săptămâni din noiembrie să se înregistreze maxime, în medie, între 9 și 12 grade și minime între 2 și 6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința să scadă continuu până la medii ale maximelor de 4...6 grade și ale minimelor de -1...3 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în prima zi a lunii noiembrie și după data de 4 noiembrie.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 17 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

19 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---