Economic

E.ON analizează retragerea de pe piața de furnizare energie și gaze din România

schedule 22 mai 2024, 17:05

E.ON analizează retragerea de pe piața de furnizare energie și gaze din România
Aui Khemmanat / Shutterstock
E.ON analizează vânzarea afacerii de gaze și electricitate din România, afectată de legislație instabilă și pierderi financiare.

Grupul german E.ON, unul dintre cei mai mari furnizori de gaze și electricitate din România, a confirmat că analizează posibilitatea de a vinde afacerea de furnizare a gazelor și energiei electrice din țară. CEO-ul companiei, Leonhard Birnbaum, a menționat că profilul de risc și randament al afacerii a fost afectat negativ de schimbările legislative frecvente și de introducerea schemei de plafonare și compensare a prețurilor la energie și gaze naturale.

Birnbaum a subliniat importanța stabilității și previzibilității pentru investitori, exprimându-și îngrijorarea față de dificultățile întâmpinate în înțelegerea schimbărilor legislative și a impactului acestora asupra afacerii. Acesta a declarat că riscurile asociate afacerii de furnizare din România au devenit atât de mari încât compania a pierdut într-un an ceea ce ar fi putut câștiga în douăzeci de ani, ceea ce consideră inacceptabil.

E.ON Energie România, cu un portofoliu de aproximativ 3,4 milioane de clienți și o cotă de piață de peste 10%, este un jucător major pe piața de furnizare de energie și gaze din România. Compania a înregistrat o pierdere netă semnificativă în anul 2022, contrastând cu profitul net obținut în anul precedent.

Decizia finală a E.ON va fi luată după evaluarea ofertelor primite și analiza detaliată a opțiunilor disponibile. Această mișcare vine în contextul în care alți jucători importanți din sectorul energetic, precum Enel, au ales să își vândă activele din România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---