Meteo

ANM: 13 județe intră de la noapte sub cod galben de vreme severă

schedule 12 dec. 2023, 11:46

ANM: 13 județe intră de la noapte sub cod galben de vreme severă
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Adminsitrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ploi, valabilă în 13 județe. Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Cluj, Sălaj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin. Meteorologii ANM anunță ploi până joi seară. 

Meteorologii ANM: 13 județe intră de la noapte sub cod galben de vreme severă

Avertizarea meteo este în vigoare din noaptea de marți spre miercuri, de la ora 2.00, până joi la ora 10.00 și vizează Banatul, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali. 

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Cluj, Sălaj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin. În aceste zone va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. 

La munte, din cauza ploilor, se va topi stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, iar în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte. 

Foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în Capitală

Temperaturile în Capitală vor fi mai mari decât mediile multianuale, cu maxime de până la 9 grade Celsius, dar vor fi posibile ploi slabe, se arată în prognoza pentru București, valabilă din noaptea de marți spre miercuri, de la ora 2:00, pânp joi, la ora 10.00. 

Temperaturile se vor situa peste mediile multianuale, așa că valoarea maximă va fi de 7-9 grade Celsius, conform ANM. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima va fi de -3...0 grade miercuri dimineața și de 1...3 grade joi dimineața.

Vremea în următoarele săptămâni

11 - 18 decembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, cât și în extremitarea de sud a țării, dar și local deficitare în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

19 - 25 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, îndeosebi în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul României.

25 decembrie - 1 ianuarie 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, în special în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice și cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice. 

1 - 8 ianuarie

Mediile temperaturilor se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În rest, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---