Retrospectiva zilei 16 aprilie 2023
1. Mii de credincioși, martori la miracolul ortodoxiei. Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim cu o oră mai târziu decât în ultimii ani
La Mormântul Sfânt, Lumina Sfântă s-a pogorât miraculos din cer sub ochii a mii de credincioși de pe planetă, imaginile din Ierusalim fiind transmise în toate colțurile lumii, dar cu o oră mai târziu decât în ultimii ani. „Veniți de luați lumină!”, a fost chemarea tuturor preoților; chemarea care a unit lumea creștină și a reînnoit credința.
Citeste tot articolul »
2. Pericolul de Paște: candelele aprinse de Înviere. Sfaturile specialiștilor pentru a le păstra în siguranță acasă
De Paște, mulți români aleg candele pentru a duce acasă Lumina Sfântă. În piețe, supermarketuri și florării sunt oferte pentru toate buzunarele. Ba chiar și pentru cei care nu s-au pregătit în acest sens au fost variante: bisericile și magazinele non-stop. Însă tocmai tradiția ne poate pune în pericol, căci candelele nesupravegheate pot determina adevărate tragedii. Recomandările experților pentru a le păstra în siguranță în case.
Citește și:
> CEO-ul COS dezvăluie: De ce trebuie regândit strategic spațiul de birou?
> Top cărți pe care românii le devorează în concediu
> LPP Logistics creează 1.500 de locuri de muncă în România!
3. Sfaturile unui medic pentru masa de Paște: „Moderația ar trebui să fie cheia”
Sărbătorile înseamnă reuniuni de familie în jurul meselor îmbelșugate, iar studiile arată că la aceste mese speciale, cum este și cea de Paște, se consumă de trei ori mai multe calorii decât la o masă obișnuită, mulți credincioși făcând exces de mâncare și alcool. Pentru ca starea de sănătate să rămână optimă și după marele eveniment al creștinătății, este important ce și cât consumăm, îndeosebi în cazul persoanelor care au ținut post. Moderația ar trebui să fie cheia alimentației în această perioadă, a recomandat medicul Tudor Ciuhodaru. Iată alte sfaturi din partea acestuia.
Citeste tot articolul »
4. Grătarul de Paște, încins de amenzi. Sancțiuni și de 5.000 de lei pentru românii care aprind focul în locuri neamenajate
Ca în fiecare an, de Paște, dacă legea educației nu funcționează pentru cei care fac grătar în natură, atunci se aplică legea. Pofta de carne rumenită pe cărbuni sau lemne, însoțită de sfârâitul specific satisfăcător, arde la buget, dacă focul este făcut în locuri neamenajate. Iar dacă mergeți la picnic, aveți mare grijă la urmele lăsate, căci amenzile pot ajunge și la mii de lei.
Citește și:
> Cum să faci bani rapid cu BNPL: Sfatul expertului Iftemie de la PayPo
> Descoperă cum tranziția energetică transformă industria alimentară
> Descoperă cea mai verde clădire din lume, chiar în România
Alexandra Chivu
Redactor-șef
Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Ca jurnalist, am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM. De-a lungul carierei jurnalistice, am scris în diferite domenii ca sănătate, politic, sport, horoscop, social, meteo, lifestyle, turism și monden. Pe lângă redactat, m-am ocupat și de paginile de Facebook ale mai multor ONG-uri.