„Peach Fuzz” este culoarea anului 2024. Ce semnificație are această nuanță

08 dec. 2023, 08:38
TanyaKim/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Institutul Pantone Color a stabilit care va fi culoarea anului 2024. Alegerea lor este "PANTONE 13-1023 Peach Fuzz".

Pantone Color a stabilit care va fi culoarea anului 2024

Institutul Pantone Color a anunțat că „Peach Fuzz” a fost aleasă drept culoarea anului 2024. Această nuanță a stârnit un val de interes și admirație în rândul iubitorilor de design la nivel global.

Peach Fuzz este reprezintă o nuanță delicată și catifelată de piersică, care creează o senzație de plutire, de gingășie și inocență. Această culoare a fost una neașteptată, însă foarte plăcută. Alegerea acestei nuanțe suave și calde are scopul de a evidenția dorința umană de a fi împreună, exprimând grijă, comunitate și colaborare.

Directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, a declarat că Peach Fuzz este perfect adaptată momentului actual, fiind o reflexie a nevoilor și a dorințelor umane fundamentale, mai ales în acest context dificil.

Aceasta a mai menționat că, odată cu începerea noului an, conceptul unui stil de viață are un nou înțeles, iar nuanța Peach Fuzz descrie până la cel mai mic detaliu această transformare. În mijlocul unor timpuri grele din toate punctele de vedere, nuanța anului 2024 exprimă o nevoie de grijă, empatie și compasiune.

”Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”, a declarat Leatrice Eiseman.


Citeste si