Cod galben de ploi torențiale și vijelii în jumătate de țară, inclusiv în București

14 iun. 2024, 10:45
Vasin Lee/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică pentru mare parte din România, inclusiv București, cu averse și posibil grindină.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă vineri, între orele 12:00 și 23:00, pentru mare parte din România, inclusiv capitala București. Fenomenele meteorologice se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii cu rafale de 55...70 km/h și posibil grindină. Cantitățile de apă vor atinge 25...30 l/mp și izolat peste 50 l/mp. Sudul Banatului și sud-vestul Olteniei vor experimenta, de asemenea, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de aproximativ 55 km/h.

Această avertizare vine în urma unei furtuni puternice care a lovit Bucureștiul și alte județe în noaptea de joi, inclusiv Ilfov, unde a fost emis un cod roșu de furtună și un mesaj RO-Alert. Capitala a fost afectată de ploaie torențială, vânt puternic și grindină, rezultând în inundații pe numeroase străzi și dificultăți în circulația vehiculelor.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene vor fi prezente pe arii restrânse și în restul țării, iar temperatura maximă în București va scădea semnificativ față de ziua anterioară, ajungând la 23...24 de grade Celsius.



Citeste si