Social Recomandări

Rețeta succesului în companie. Cum poți să ai angajați fericiți și productivi

schedule 06 mar. 2023, 14:25

Rețeta succesului în companie. Cum poți să ai angajați fericiți și productivi
G-Stock Studio/Shutterstock

Orice angajator își dorește o echipă puternică, unită, focusată pe obiectivele principale și productivă. Însă companiile ar trebui mai întâi să ofere un mediu favorabil salariaților pentru ca aceștia să se dezvolte și să fie cât mai productivi în ceea ce fac. În perioada de pandemia, situația instabilă a bulversat lucrurile, astfel productivitatea angajaților fiind în scădere. Fericirea și productivitatea lucrătorilor depinde direct de condițiile oferite de angajatori.

Angajați fericiți și productivi. Cum să ajungi la asemenea performanță

Angajații unei companii formează o echipă, un tot întreg, care cooperează între ei și tind să crească etapizat tot mai mult. Succesul și progresul firmei depinde în mod direct de productivitatea angajaților. În cazul în care angajații sunt nefericiți și nemulțumiți de condițiile de muncă, atunci productivitatea acestora scade, respectiv și veniturile firmei pot avea de suferi.

Orice angajat este bun dacă este motivat și ajutat de angajator printr-un mediu favorabil de muncă și o stare potrivită pentru a face față task-urilor și cerințelor din timpul programului. Angajații fericiți și mulțumiți înregistrează de multe ori succes pe plan profesional, primesc o plăcere de a veni la muncă și se implică în diverse proiecte care contribuie la creșterea companiei. De asemenea, starea de bine a angajaților și condițiile favorabile îi fac pe aceștia să se rețină pentru mulți ani în respectiva firmă.

Pe de altă parte, angajații nefericiți și nemotivați rar vor înregistra succese și vor avea productivitate la locul de muncă. Această stare poate fi generală din diverse motive, începând de la salariul încasat și până la programul de muncă. Angajații ar trebui să fie atenți la acest aspect și să investească timp, efort și bani pentru a avea angajați fericiți și productivi. Pandemia a fost un moment cheie în care productivitatea angajaților a scăzut considerabil. Acest lucru a fost generat de stresul și panica pe care au resimțit-o oamenii în perioada de criză sanitară.

Ce îi poate face pe angajații tăi fericiți și productivi

În ziua de astăzi, angajații pun un mare accent pe timpul lor liber, timpul pe care îl pot petrece cu familia sau timp pe care îl acordă hobby-urilor. Un program flexibil de muncă este un indiciu atractiv pentru angajați, deoarece aceștia își pot îndeplini și responsabilitățile de la locul de muncă, dar își pot petrece și timpul cu familia. Angajatorii le pot propune un program flexibil format din 3 zile de la birou și două de acasă sau chiar patru zile de muncă a câte 10 ore și 3 zile libere pe săptămână.

O altă latură la care atrag atenția angajații din prezent sunt oportunitățile de dezvoltare pe termen scurt și lung. Angajații au nevoie de o continuă dezvoltare. De aceea, angajatorii ar trebui să investească în dezvoltarea profesională și/sau personală a angajaților săi prin traininguri, workshopuri, seminarii, coaching, mentorat și cursuri online. Prin aceste tehnici, angajatorii vor dobândi noi abilități pe care le vor folosi la locul de muncă.

Beneficiile extrasalariale sunt una dintre metodele care contribuie la fericirea și productivitatea angajaților. În momentul în care salariații văd că firma în care activează au grijă de ei și în afara job-ului, se simt mulțumiți, iar acest lucru contribuie la productivitatea lor în companie. Pentru a oferi beneficii salariale potrivite este recomandat să se discute direct cu angajații. Printre beneficiile extrasalariale se pot număra vouchere pentru creșă, zile libere în sezonul rece sau cald, vouchere cu servicii medicale, o mică petrecere de Crăciun, Paște și alte sărbători importante în firma voastră.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---