Politic Externe

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a dat demisia. Maia Sandu a acceptat demisia

schedule 10 feb. 2023, 13:59

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a dat demisia. Maia Sandu a acceptat demisia
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a dat demisia vineri, după un mandat de un an și jumătate. Guvernul Gavrilița a fost intrat în funcție la data de 6 august 2021. Președintele țării, Maia Sandu, a acceptat demisia oficialului moldovean.

Premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și-a anunțat demisia din funcție, vineri, printr-o declarație de presă. Oficialul de la Chișinău a declarat că dacă Guvernul ar fi avut parte de aceeași susținere pe plan intern pe care a avut-o și de la partenerii europeni, ar fi reușit să avanseze mai repede.

În discursul său, Gavrilița a menționat că este mândră de unele proiecte care erau stagnate, însă în perioada mandatului său au fost puse pe roate.

Dragi cetățeni, după un an și jumătate în fruntea acestui Guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție. Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede. Am știut să păstrăm calmul în Transnistria. Am păstrat pacea și stabilitatea economică a țării în ciuda agenților destabilizatori. Sunt mândră că am accelerat proiectele de infrastructură care stagnau din cauza incompetenței și corupției, a declarat Natalia Gavrilița.

Maia Sandu a acceptat demisia Nataliei Gavrilița

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a acceptat demisia premierului Natalia Gavrilița. Liderul de la Chișinău i-a adus mulțumiri fostului premier pentru eforturile și sacrificiile aduse în timpul mandatului său.

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a scris Maia Sandu într-o postare pe pagina de Facebook.

Oficialul moldovean a transmis că în cel mai scurt timp se va consulta cu fracțiunile parlamentare și va desemna un nou candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

La momentul actual, partidul PAS, creat de președinta Maia Sandu, deține majoritatea în Parlament (63 de locuri din 101). Cel mai probabil, viitorul candidat propus de Maia Sandu va trece rapid de votul decisiv al Parlamentului. Președintele Maia Sandu intenționează să îl propună în calitate de premier pe Dorin Recean, consilier prezidențial pe teme de securitate și unul dintre cei mai loiali oameni ai săi.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---