Horoscop

Lună nouă în Taur, pe 19 mai. Eveniment astrologic cu un impact magnific pentru sufletul nativilor

schedule 18 mai 2023, 18:21

Lună nouă în Taur, pe 19 mai. Eveniment astrologic cu un impact magnific pentru sufletul nativilor
Golden Dayz/Shutterstock

În data de 19 mai, ora 18:53 (ora României), va avea loc cea de-a cincea Lună Nouă a anului 2023 și cea de-a 3-a lună nouă a sezonului de primăvară. De această dată, va fi o Lună Nouă în Taur. Aceasta este zodia stabilității, a determinării și a prosperității.


Lună nouă în Taur. De ce schimbări vor avea parte zodiile

Venind după un Mercur retrograd și un sezon puternic și bulversant al eclipselor scare au atras după ele un ciclu de transformări și schimbări exterioare, o putem considera ca pe un balsam pentru sufletul, emoțiile și mintea noastră, un moment de respiro și acalmie în care ne putem în sfârșit trage sufletul și reconecta la esența noastră, la echilibrul nostru și înțelepciunea naturii. Prin urmare, Luna Nouă în Taur de pe 19 mai ne ajută să ne regăsim starea de prezență, de a ne echilibra sistemul nervos, de a ne tempera tendința de a gândi în exces, de a căuta și altfel de soluții decât cele logice și raționale pe care le abordăm frecvent, pe cele intuitive (aici simțim puternic acel element al apei de care vom aminti mai jos).

Momentul de Lună Nouă de pe 19 Mai are loc, poate deloc întâmplător, într-un context astral surprinzător, chiar în semnul Taurului (la 28 de grade) unde deja există o aglomerare mare de planete. În zodia Taur, în preajma zilei de 19 mai, se află deja 5 planete: Jupiter, Soarele, Mercur, Uranus și Nodul Nord, iar energia Taurului este puternic conturată de această aglomerare de astre. Pe de altă parte, ca pentru a contrabalansa vibrația telurică a Taurului, în peisaj este adus și elementul apei deoarece în momentul formării Lunii Noi în Taur, Saturn și Neptun se află în Pești, iar Marte și Venus în Rac (ambele zodii de apă).Combinate, aceste elemente ne aduc și o abundență a intuiției și a cunoașterii intuitive, capacitatea de a ne explora intențiile și de a merge mai departe în unele situații, depășindu-ne unele limitări, frici, îngrijorări sau dubii.

Sextilul creat de Luna Nouă și de Soare cu Neptun în Pești ne invită să ne lăsăm purtați de visurile noastre, visând cu ochii deschiși, visând măreț, permițându-ne să nu facem nimic din când în când. Pe de altă parte, un alt sextil, cel format de Luna Nouă în Taur cu Marte în Rac aduce în egală măsură entuziasm și dorința de a ne urma anumite dorințe, pasiuni sau lucruri care ne fac să ne simțim vii, provocându-ne totodată să ne învingem frica și panica provocate de angajarea în necunoscut și nefamiliar. Dar Luna Nouă în Taur este aici să ne amintească că putem prelua controlul asupra emoțiilor și vieților noastre și că putem înfrunta și depăși orice provocare atunci când o întâmpinăm cu calm și înțelepciune, potrivit Garbo.

În plus, Taurul este un semn fix. Rezistența la schimbare apare recurent pentru mulți în această perioadă și mulți dintre noi simt nevoia să respingă sau să se răzvrătească împotriva a tot ceea ce implică schimbarea fiindcă se simt obosiți și nepregătiți pentru așa ceva acum. Iar dacă totuși ne angajăm să facem schimbări sau să implementăm unele noi începuturi în această perioadă (mai ales pe cele care țin de ideea de prosperitate, de a ne înmulți veniturile sau ceea ce ne aduce mai mult confort și bucurie), acestea nu sunt lăsate la voia întâmplării, ci au niște planuri solide și realiste în spate.

Prin urmare, dacă evenimentele astrale ne-au forțat să ieșim din zona noastră de confort forțându-ne limitele și determinându-ne să evoluăm într-un mod poate radical de multe ori sau inopinat, energia Lunii Noi în Taur încetinește ușor acest ritm haotic și ne acordă un fel de pauză astrală, permițându-ne să ne ancorăm din nou. Avem în sfârșit prilejul să ne odihnim, să avem mai multă grijă de noi și de cei din jur, să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții și de tot ceea ce Mama natură, în marea ei bunătate, ne oferă în mod gratuit. La urma urmei, aceste mici momente sunt cele care ne conectează unii la alții și la univers, amintindu-ne că facem parte firesc din el.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---