Showbiz

Fanii Eurovision, furioși după victoria Suediei. Susțin că voturile au fost aranjate, iar țara a fost ajutată să câștige

schedule 15 mai 2023, 12:17

Suedia a câștigat Eurovision 2023. Loreen, care a cucerit trofeul cu piesa „Tattoo”, a obținut 583 de puncte după combinarea voturilor publicului și ale juriului, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte. Pe rețelele sociale, fanii Eurovision au contestat victoria cântăreței. Ei susțin că voturile au fost aranjate, iar Suedia a fost „ajutată” să câștige pentru a permite țării să organizeze competiția muzicală de anul viitor, când se vor împlini 50 de ani de la marele succes ABBA. 

Victoria Suediei aduce scandal la Eurovision

Clasată pe primul loc la Eurovision 2012, Loreen este a doua artistă, și prima femeie, care a atins performanța de a câștiga de două ori acest concurs muzical. La masculin, doar Johnny Logan a mai cucerit trofeul pentru Irlanda, în 1980 și 1987. 

Însă, deși în sărbătoare după reușita istorică, succesul Suediei este umbrit de un val de critici în mediul online, notează Daily Mail. 

Fanii Eurovision susțin că organizatorii au plănuit victoria lui Loreen, așa încât Suedia să găzduiască ediția din 2024, care va coincide cu aniversarea a 50 de ani de la succesul ABBA. 

„I-au dat deja lui Loreen microfonul pentru spectacolul ei? Sau asta e doar pentru interviu? În mod normal, oamenii au microfon dublu?”, a scris un utilizator pe Twitter.
„Uite, nu spun că este trucat, dar... să câștige Suedia cu un an înainte de aniversarea victoriei ABBA mi se pare cu totul prea convenabilă”, a reacționat o altă persoană.
„În nici un caz au manipulat totul, astfel încât Suedia să-l poată găzdui (concursul Eurovision 2024) la 50 de ani de la victoria ABBA, frate. Sunt supărat”, a scris un alt utilizator.
„Toată această aniversare ABBA și victoria Suediei, pare o coincidență prea mare, nu știu”, este o altă reacție.
„Nu cred în teoriile conspirației, dar ideea că acest lucru a fost manipulat astfel încât Suedia să poată găzdui cea de-a cincizecea aniversare a victoriei Abba are foarte mult sens acum”, a scris o altă persoană.

Presa din Suedia continuă cu laudele

Totuși, presa suedeză a rămas pe poziții și abundă de laude la adresa prestației lui Loreen. „Există o singură regină şi numele ei este Loreen”, a scris tabloidul Expressen. 

„Ceea ce Loreen a realizat (...) este, fără exagerare, o performanţă mai mare decât îşi dau seama cei mai mulţi dintre noi”, a asigurat ziarul, calificând melodia ei drept „perfecţiune pură”. 
„Din punct de vedere muzical, artistic şi scenic, Loreen şi participarea ei s-au ridicat la înălţimea tuturor aşteptărilor", nota cotidianul. Mare favorită, ea "a rezistat presiunii", a subliniat şi postul public de televiziune SVT.

La fix 50 de ani după ce ABBA a câștigat Eurovisionul la Brighton cu piesa „Waterloo”, Suedia se pregătește să găzduiască în 2024 concursul muzical pentru a șaptea oară. „O sincronizare perfectă”, mai notează cotidianul Dagens Nyheter. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---