Politic

Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: „E decizia fiecărui membru al Coaliției”

schedule 09 mai 2023, 14:41

Ciucă, despre ieșirea UDMR de la guvernare: „E decizia fiecărui membru al Coaliției”
LCV / Shutterstock

Premierul României, Nicolae Ciucă, a declarat că ieșirea UDMR de la guvernare este „o decizie a fiecărui membru al Coaliției”. Cele trei partide, PNL, PSD și UDMR trebuie să ajungă la un numitor comun.

Ieșirea UDMR de la guvernare. Ce părere are premierul Ciucă

După ce UDMR a dat de înțeles că ia în calcul ieșirea de la guvernare, premierul Nicolae Ciucă a venit și cu o reacție în acest sens. Oficialul român spune că această decizie este a fiecărui membru din coaliție. Cele trei partide trebuie să găsească împreună punctul de mijloc.

„Este o decizie a fiecărui membru al Coaliției. Eu cred că UDMR, ca și PSD, împreună, să găsim acea soluție care a fost agreată și este în continuare agreată. Nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru 2-3 oameni, este o chestiune de responsabilitate”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a spus că în acest moment nu există blocaje între partidele aflate la guvernare „atât timp cât suntem în Coaliție și suntem angajați la masa guvernării”. În ceea ce privește posibilitatea ca PNL să preia Ministerul Mediului de la UDMR, Nicolae Ciucă a transmis că pentru această decizie nu s-a semnat nicio hârtie.

„Înțeleg că oficial înseamnă că formal s-a semnat o hârtie. Nu s-a procedat la nicio abordare formală. Nu sunt astfel de discuții în momentul de față care să ne ducă la o decizie”, a precizat șeful executivului.

UDMR se gândește la ieșirea de la guvernare

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat luni, că la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii, PNL vrea să ia Ministerul Mediului, care aparține în prezent de Tanczos Barna. Acest lucru s-ar fi aflat abia luni, până acum această informație fiind doar pe surse.

Cu privire la faptul că PNL a pus ochii pe Ministerul Mediului la rotativa guvernamentală, oficialul a spus că au aflat luni, oficial, iar acest lucru l-a deranjat vizibil.

”Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botonad.

Legat de unirea în acest scenariu, Csoma Botond a spus că va fi o decizie statutară, însă există foarte multe voci care spun că UDMR nu ar trebui să țină cu dinții pentru a sta la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică ar apărea că vor să rămână la ciolan.

„Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord şi există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie”, a spus reprezentantul UDMR.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---